2014/03/08

pekaanipähkinäkakku



Äitini teki valmistujaislahjaksi hurjan hyvää pekaanipähkinäkakkua. Resepti oli muokkaus epävegaanisesta ohjeesta, mutta sekä alkuperäinen että muokattu ohje ovat hukkuneet jonnekin. Lisään jos löytyvät. Jes, reseptit löytyivät kännykän muistista, lue teko-ohje postauksen lopusta. Kuvissa edustettuna myös yksi lempilautasistani. Punottu lettimäinen koristekuvio on kaunis, mutta ei hyppää silmille. Syvä emaloidunsininen on myös kaunis tausta lämpimänsävyisille annoksille, eli melkein kaikelle ruualle.



Mom made superb pecan nut cake to celebrate my graduation.


Pekaani-kookoskakku
(alkuperäinen ohje ilmestynyt Pirkka-lehdessä joulukuussa 2013, tämä ohje muutettu vegaaniseksi)

Pohja:
200 g vegaanista leivontamargariinia (esim. tummansinistä Keijua)
3 dl sokeria
n. 3 dl soijajogurttia
4 dl vehnäjauhoja
125 g pekaanipähkinöitä (rouheena tai kokonaisena)
1 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl soija- kaura- tai kookoskermaa

Täyte & kuorrutus:
75 g pehmeää vegaanista margariinia
n. 6 dl tomusokeria
300 g Tofutti Better Than Cream Cheese-soijatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun: 125 g kokonaisia pekaanipähkinöitä

Vaahdota pehmeä huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää soijajogurtti edelleen vatkaten. Jottei vaahto juoksetu, lisää soijajogurttidesien välillä hiukan jauhoja taikinan joukkoon.

Jos käytät kokonaisia pekaanipähkinöitä, hienonna ne rouheeksi joko veitsellä hakaten tai teho- tai sauvasekoittimella. Sekoita jauhoihin pähkinät, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen sokeri-keijuvaahtoon. Kaada välissä mukaan myös kerma ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan noin 20-22 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita sen pinta lusikan perällä tai lastalla. Paista 175 asteeseen lämmitetyssä uunissa noin 50-60 minuuttia. Anna jäähtyä viitisentoista minuuttia ja kumoa kakku varovasti. Jäähdytä ennen täyttämistä hyvin.

Valmista kuorrote: vatkaa margariini, tomusokeri, tofutti ja vaniljasokeri vatkaimella tasaiseksi kuorrutteeksi. Tarkista maku ja lisää vaniljasokeria tai tomusokeria tarvittaessa.

Leikkaa kakku varovasti kahdeksi tai kolmeksi levyks terävällä sahalaitaisella veitsellä. Siirrä levyt varovasti leikkuulaudalle tai muulle tasolle leivinpaperin päälle. Käytä apuna suurta ohutta paistinlastaa tai vastaavaa välinettä. Levitä kuorrote pohjalevylle, nosta seuraava kerros päälle ja lisää kuorrutetta sen päälle. Lopuksi levitä kuorrote kakun päälle ja reunoille. Korista pinta rouhituilla ja kokonaisilla pekaanipähkinöillä.

1 kommentti:

  1. Oli kovin hyvää kakkua. :3 Mutta mukava olisi, jos reseptin löytäisit.

    VastaaPoista