2014/03/08

tiski & pannutKipaistiin Ruohonjuuressa, ja sinne oli ilmestynyt ihanaan purkkiin pakattua tiskiainetta. Huuhteluainetta olisi ollut himmeänpunertavanvärisellä etiketillä, mutta tiskiaine oli tarpeellisempi. Olen tähän asti pessyt kaiken tiskin laimennetulla nestemäisellä mäntysuovalla, mutta tämä uusi tuoksuu paremmalta ja tuntuu tehokkaammalta. Lisäksi sitä saa myös lähiPrismasta. Käytän keittiössä pyyhkeitä isojen astioiden kuivaamiseen. Kaunisteen printtipyyhkeiden lisäksi on muutama Polkka Jamin pyyheliina, sekä liuta Varustelelekasta hamstrattuja valkoisia pellavantuntuisia pyyhkeitä. Kylppärin puolelta löytyy kuvausrekvisiittana käytettyjä terva- ja oliiviöljysaippuoita sekä puinen kynsiharja.
Muita lisiä keittiöön on ensimmäinen kuparipannuni, joka löytyi itsepalvelukirppis Kaboomilta alle kympillä. Hackmanin kovanaaman teflonpinnoite meni rikki, joten etsinnässä on nyt myös paistamista kestävä noheva keraaminen tai valurautainen pikkupannu, jota ei tarvitse olla vaihtamassa joka toinen vuosi. Unelmoin snadista parilapannusta jolla saisi tofulle ja kasviksille kauniin raitapinnan, mutta toisaalta wokpannumainen korkeareunuksinen tyyppi on käytännöllisempi. Mutta pariloidut raidat kevään piknikkien salaateissa.Yay, ecological dishwasher liquid in a beautiful bottle! And a new copper pan.

kurkistuskaappi-kola

(katso toinen versio kuvasta)

Jee! Kurvin Punnitse ja Säästä-liikkeestä saa Fentimans Curiosity Colaa. Ostin yhden pullon viime joulukuussa Tukholmasta, ja jäin kaipaamaan. Pidän paljon myös vaikkapa Laitilan Rio-colasta, mutta Fentimansin pullo ja etiketti ovat superhienot.Fentimans Curiosity Cola is fab.

pekaanipähkinäkakkuÄitini teki valmistujaislahjaksi hurjan hyvää pekaanipähkinäkakkua. Resepti oli muokkaus epävegaanisesta ohjeesta, mutta sekä alkuperäinen että muokattu ohje ovat hukkuneet jonnekin. Lisään jos löytyvät. Jes, reseptit löytyivät kännykän muistista, lue teko-ohje postauksen lopusta. Kuvissa edustettuna myös yksi lempilautasistani. Punottu lettimäinen koristekuvio on kaunis, mutta ei hyppää silmille. Syvä emaloidunsininen on myös kaunis tausta lämpimänsävyisille annoksille, eli melkein kaikelle ruualle.Mom made superb pecan nut cake to celebrate my graduation.

glögipullo & lakkakauhaVuoden 2013 Blossan glögipullon typografia on viehkon kiehkuraista ja värit herkut!
Beautiful colors and typography in 2013 Blossa mullet wine bottle.

language switch~kielenvaihto!As readers and occasional visitors of Honeysucklebeet may have noticed, it has been quiet here for quite some time. Last year was a busy one, and a lot my energy went to finishing studies and working. I graduated my design studies (BA) last December.

Photos, recipes, ideas and all that miscellaneous junk that life produces have been piling up, but I haven't had the energy to systematically work on or cultivate them into anything worth publishing. So. To make blogging and writing easier and to boost my posting, I'm changing the language of this blog mainly into Finnish. It feels a little like a backwards step since so many bloggers seem to move into English language posting in order to entertain and enthrall a larger scale audience, but my personal motivation for blogging comes from seeing my pictures and words in an ordered, chronological collection, not so much from possible publicity or any other form of gratitude. That said, it's still huge and amazing for me to hear if people enjoy my pictures and words.

I'll be adding a short English abstract to the oncoming posts, and probably some stuff might be published in English.

...

Honeysucklebeetin lukijat ja satunnaiset vierailijat ovat voineet huomata, että täälläpäin on ollut hiljaista jo vuoden päivät. Viime vuosi oli minulle aika kiireinen, suuri osa energiasta ja ajasta kului opiskelujen viimeistelyyn ja muihin töihin. Leipätyön ohella sain valmiiksi muotoilun opinnot.

Kuvasin myös ruokia, ihmisiä ja kaikkea muuta mitä elämässä tapahtuu, mutten jaksanut systemaattisesti käsitellä ja jalostaa raapaleita julkaisukelpoiseen kuntoon. Vaihdan nyt kielen suomeksi jotta postaus helpottuisi ja nopeutuisi. Tuntuu hieman nurinkuriselta vaihtaa suomeksi, kun tuntuu että useat bloggaajat vaihtavat kielen nimenomaan englanniksi tavoittaakseen laajemman lukijakunnan. Mutta bloggaan pääasiassa, jotta näkisin kuvani kronologisessa, selkeässä järjestyksessä ja jossain julkaistussa valmiinoloisessa muodossa, en mahdollisen suosion tai muun ulkoisen motivoivama. Silti on hienoa ja mahtavaa kuulla jos kuvani ja kirjoitukseni tuottavat ihmisille iloa ja ideoita.

Jatkan pääosin suomeksi, mutta saatan julkaista jotain englanniksi aina välillä. Liitän tulevien postauksien perään lyhyen englanninkielisen luonnehdinnan sisällöstä. Kuvien kieli säilyy kauniina.