2014/04/11

sushia & siivilääMakiko Sanon Sushi Slim oli inspiroivaa luettavaa jokaviikkoiseen mitä-voisin-syödä töissä-päivästelyyni. Kirjassa on aika paljon ohjeita jotka vegaani ohittaa suoraan, mutta myös hyviä ideoita lounaiden koostamiseen. Japanilaisen ruuan keveys ja värikkyys varsinkin nyt keväällä kutkuttelevat. Noria voisin syödä arkkitolkulla, ja jokupäivä voisi innostua rullaamaan ohrasushia lounaaksi.
Kasvissushiin voi lätkäistä siivutettua avokadoa, paistettua ja soijakastikkeella pannumarinoitua kesäkurpitsaa, keitettyä okaraa tai vihreää parsaa.Vantaan Ikean vierestä itsepalvelukirppis Lanttilasta löytynyt pieni emalisiivilä on osoittautunut erittäin hyväksi tyypiksi. Siivilä on senverran pieni, että siinä mahtuu upottamaan pakasteherneet kulhoon täynnä kuumaa vettä, mutta kuitenkin sopivan suuri. Sileä rei'itetty pohja on helppo huuhdella, toisin kuin verkkosiivilät jotka tuntuvat keräävän kaiken mahdollisen röhnän.

Samalta reissulta löytyi kaksi hurjan kaunista kuppia. Ei korvaa, pideltävä molemmin käsin, niin ei ehdi myöskään huitoa ylimääräistä vaan on keskityttävä tummapaahtoiseen kahviin tai kirkkaanvihreään matchaan täydellisesti. Pintakuviointi on villilinnun munan lailla täplitetty ja vaaleanharmaa.Makiko Sano's book Sushi Slim had some inspirational recipes and fresh lunch ideas. Green asparagus in sushi anyone? Also, found a perfect cute sieve from flea market, and beautiful tea cups.