2014/06/01

pikkulettujaViikonloppuaamuisin on ihana välillä valmistaa jotain herkullista aamupalaksi. Yhtenä sunnuntaina teimme pikkulettuja, joista tuli vanhalla puukahvaisella pannulla pieniä ja sieviä. En ole ruoanlaittajana hyvä säveltämään asioita tyhjästä, vaan tarvitsen pohjaohjeen jota lähden varioimaan. Poikaystävä onneksi antoi minulle ohjeen päästään, ja lisäsin siihen vähän leivinjauhetta ja inkivääriä.

Lettujen kanssa taivaalliselta maistuivat raastettu klementiininkuori (myös appelsiini!), kookoskerma ja tuoreet hedelmät. Tummapaahtoinen kahvi mokkapannussa valmistettuna taittoi pientä makeutta ihanasti.

sima
Tämän vuoden sima oli hiukan epäonninen yritys. Valmistin satsin isossa lasipurkissa huolellisesti ohjeiden mukaan, mutta jääkaappiin pullotettuna juoma ei ottanut valmistuakseen. Annoin sen sitten käydä hiljakseen reilusti yli kaksi viikkoa, jolloin avatessa kuului vienoa pihinääkin korkin ratinan lisäksi. Viimeisen pullon avasin tällä viikolla. Sekoitin sitruunoiden lisäksi mukaan hiukan inkivääriä, mutta sitä saa ilmeisesti annostella rankalla kädellä että se maistuu sokerin läpi.